Watersportvereniging 't Haventje Batenburg'

willen we dit plaatsje niet allemaal bezoeken ... historie, rust, fietsen, wandelen en natuur ...


Met deze website hopen wij u een beetje wegwijs te maken binnen onze bruisende vereniging en ons mooie Batenburg!

De fles is aangespoeld en de inhoud bevat de laatste nieuwtjes en verhalen die betrekking hebben op onze vereniging. Aangespoelde post mag niet kwetsend, persoonlijk of schadelijk voor de vereniging zijn. Berichten kunnen zonder opgaaf van redenen geweigerd worden!

Flessenpost

Als u wilt reageren, zelf ook een briefje wilt posten of gewoon de inhoud van uw fles met de vereniging wilt delen: gooi dan de fles bij de brug over de A50 in de Maas en waarschuw de: flessenvisser ...


Opruimdag 2021

Hallo beste mensen.
Het is al even geleden maar ik wil toch een woordje richten aan alle mensen die aanwezig waren op de opruimdag van 5 juni 2021.
Wat betreft het weer, een fantastische dag!
Wat was de start van de opruimdag goed voorzien van de catering met o.a. koffie, thee, krentenbollen en koeken.
Wat betreft de opkomst van de aangemelde leden; ze waren er allemaal, en sommige partners van de aangemelde leden namen ook vrijwillig deel aan de opruimdag, gewoonweg prachtig. Wat is er een werk verricht met zo weinig mensen, er is keihard gewerkt en er werd een geweldige inzet getoond.
ik wil hierbij iedereen heel hartelijk bedanken. Tevens ook de inzet van Jo van Toor en Gerard Janssen voor de catering, die goed voorbereid was door Jan brouwers die helaas afwezig was door rugklachten. Top gedaan mannen.
Hieronder nog wat foto’s zoals er gewerkt is met de grootste inzet en plezier.
Ik wil nogmaals iedereen bedanken, het was voor mij een groot genoegen om als coördinator op deze mooie opruimdag te fungeren.
Foto's Opruimdag 2021

Met vriendelijke groet.
Puck willems.

Maart 2021 - Havenverhalen door Jan Daanen

Jo van Toor. Een markant persoon.

Jo van Toor. Havenmeester en schoolmeester. Twee en tachtig jaar en al vele, vele jaren, havenmeester van het mooiste haventje aan de Maas. “ het Haventje Batenburg”.
Wat maakt hem nu eigenlijk een goede havenmeester vroeg ik mij af. Ik kwam erachter toen ik een aantal dagen op de haven de taak van havenmeester van dichtbij heb meegemaakt.
Als Jo ’s morgens met zijn brommertje op het fietspontje aankomt heeft hij al gezien of er iets veranderd is.De brommer gaat in de stalling, de helm aan de haak en zijn witte havenpet begint een nieuwe dag.
Het havenkantoor. De plek waar serieuze zaken worden besproken, maar waar ook de kleine geneugten worden verwerkt voor een ieder die de vereniging in zijn hart heeft gesloten. Koffie voor de klussers of als open huis ter bevestiging dat Batenburg een gastvrije haven is.
Jo vervult zijn taak als gastheer in alle rust. Ontvangt in het hoogseizoen bijna zeven dagen per week de varensgasten terwijl hij het aangeboden lijntje op de goede kikker belegd. Maakt een praatje, legt de route uit naar de dichtstbijzijnde warme bakker of supermarkt en schrijft de codes van poort, toilet en wifi op een héél klein papiertje. Alles met de woorden rustig-rustig. Ik kom straks langs voor het liggeld zegt Jo wanneer de net aangekomen jachtschipper met zijn portemonnee staat te zwaaien.
Wat zal de dag verder brengen. Ligplaatsen verdelen, wie van de leden en passanten komt en gaat. De telefoon gaat regelmatig terwijl Jo rustig over de steigers loopt en belangrijk aanwezig is. Poort dicht klinkt het, niet voor de eerste keer. Een standje van de schoolmeester blijkt toch weer nodig te zijn.

Ik heb groot respect gekregen voor onze havenmeester Jo die, ook nog iedere woensdag, met een kleine groep enthousiaste vrijwilligers de vele taken uitvoert om de haven voor ons allen spik en span te houden.
Mijn conclusie is dan ook dat een Havenmeester ook een beetje een schoolmeester moet zijn zodat wij in onze vrije tijd toch nog een beetje kind kunnen zijn.

Nog twee meimeringen van Jan:

Het karretje van "Ome Wim"

Kleine dromen tellen ook mee

1 Januari 2019 - Nieuwjaarsduik 2019

Al vele jaren organiseert buurtvereniging de Achterneve een nieuwjaarsduik in onze haven.
Het Maaswater was slecht 7 graden en de buitentemperatuur niet veel hoger, maar dat weerhield vele waaghalzen er niet van om het frisse water in te lopen!
'Uitbaeterij de Viersprong' verzorgde als vanouds voor de verwarmende opvang van de badgasten!

nieuwjaarsduik 2019

December 2018 - Nieuwjaarsbrief december 2018

Zoals gebruikelijk vlak voor de jaarwisseling tracht ook de voorzitter enige woorden op papier te zetten. Natuurlijk niet om u alleen het allerbeste te wensen voor het komende jaar maar ook met de uitnodiging voor ons eerste evenementje in 2019: de nieuwjaarsreceptie. De volledige tekst vindt u op: nieuwjaarsbrief 2018

27 Oktober 2018 - Snerttocht 2018

Ook dit jaar hebben we het culinaire aangevuld met een beetje cultuur. Een bezoek aan het historische stadje Ravenstein en de Stadsbrouwerij met bijna zomers weer maakte het een geslaagde dag.
Tijdens ons bezoek aan de Stadsbrouwerij Wilskracht waren we getuige van de persconferentie over de 'Vrijstaat Ravenstein' waar ook Batenburg onder valt.

Snerttocht 2018

30 juni 2018 - Midzomer 2018

30 juni, ons eigen shantykoor 'SamenGeroapt', Nederpopkoor Balanz, Peter Vos, Wil Bolenius, een vol terras en een warme zaterdagavond ... alle ingredienten voor een muzikale 'midzomeravond' zijn aanwezig.

Midzomer 2018

Januari 2018 - Nieuwe bestrating vraagt om nieuw meubilair!

Het afgelopen jaar is de bestrating in onze haven vervangen door een warme kleur klinkers. Jan Daanen heeft het initiatief genomen om met een kleine groep vrijwilligers in de wintermaanden nieuw meubilair te maken. Niet zomaar wat tafels en stoelen maar twee grote lounche sets maken het nu gezellig vertoeven en ook het boekenbootje heeft een waardige opvolger!

Lounche set in wording! Januari 2018

© 2023 WSV Het Haventje Batenburg avg disclaimer contact