Watersportvereniging 'Het Haventje Batenburg'

willen we dit plaatsje niet allemaal bezoeken ... historie, rust, fietsen, wandelen en natuur ...


Met deze website hopen wij u een beetje wegwijs te maken binnen onze bruisende vereniging en ons mooie Batenburg!

Batenburg

Batenburg, een prachtig stadje in het Land van Maas en Waal. Met het beperkt aantal inwoners zijn ook de voorzieningen beperkt.
Echter tijdens uw bezoek aan Batenburg mag een stadswandeling en een bezoek aan onderstaande etablissementen en winkeltjes niet ontbreken!


Wandelen in Batenburg
Batenburg dateert uit de Romeinse tijd. Volgens de overlevering zou een Keltische prins, ge-naamd Bato, de stad hebben gesticht. De Romeinen veroverden Batenburg later en bouwden er een tempel. Op de fundamenten van deze tempel zou in 327 het eerste kasteel zijn gebouwd.
Batenburg is een wandeling waard. Het is een prachtig stadje met een rijke historie. Er is een wandelroute uitgezet door het oude gedeelte van dit monumentale stadje. Dit gedeelte bevat vele monumenten en is dan ook van rijkswege aangewezen als beschermd stadsgezicht.
De route staat in het boekje 'Wandelen in Batenburg'. Behalve de route wordt ook informatie gegeven over de historie van Batenburg.

Bezoeken:

  • Uitbaeterij de Viersprong
    In dit gezellige bruin café op nog geen 50 meter van onze mooie haven vindt u alles wat Batenburg te bieden heeft: gezelligheid, lekker eten en drinken, kortom een bourgondische omgeving.
    Geopend van donderdag t/m maandag.

  • Brood

  • Rijdende Pizzaria

Verdere touristische informatie vindt u op pagina: Toerisme

© 2024 WSV Het Haventje Batenburg avg disclaimer contact